Kolkjan purppura


Kolkjan purppura.
 

Sandbergin vuonna 2016 Peipsiääreen tekemän matkan tuloksena eräältä  löydetty lajike Kolkjan kylästä. Iso ja robusti kasvutapa. Muotovalio kasvuryhmänsä edustaja ja sen kynsissä on leimuava värikirjo. Kotoutunut hyvin jopa Oulun korkeudelle. Alkuperä varmastikin Venäjällä. Tunnistettavissa kuitenkin eri lajikkeeksi kuin ns. White Purple.

Kolkjan purppuran kasvuvoima on ollut välillä yllättävä. Eräänä vuonna se tuotti eräällä kasvattajalla kaksi yli 110-grammaista raapia. Tapaus oli vankkana todisteena siitä, että isot yksöset ovat parasta lisäysmateriaalia. Kolkjan purppurasta on tullut monen harrastajan suosikkilajike.

Ehkä tulevaisuudessa paljastuu se, onko kyseessä aivan oma yksilöitävissä oleva lajikkeensa, joka tullaan tuntemaan kynsilaukkamaailmassa ehkä suurikokoisimpana raitisten ryhmään kuuluvana lajikkeena. Varsin todennäköistä on kuitenkin se, että kyseessä on jokin Venäjällä tunnettu lajike. Poikkeuksellisen robusti kasvutapa antaa kuitenkin ymmärtää että kyseessä voisi olla aivan oma lajike, joka on syntynyt Peipsiäären vanhauskoisten venäjänortodoksien keskuudessa. Jäämme odottamaan kattavaa uutta dna-tutkimusta, jossa ns. Sandbergin lajikelista on täysin edustettuna.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Iso venäläinen

Early Purple

Tavallinen siperialainen marmoriini.