Georgian Chrystal


Georgian Chrystal.
 

Kovalla työllä oloihimme kotoutettu lajike. ”Must have-lajike” kaikkien maailman harrastajien keskuudessa ja viime vuosina tullut tunnetuksi myös Suomessa. Useimpien posliinien erottaminen toisistaan kasvutavan perusteella vaatii todella harjaantunutta silmää, joku voisi puhua jopa noituudesta. Edellinen ei ole mitenkään tuulesta temmattu väite, geneettisesti tarkasteltuna posliinien lajikkeiden välillä on erittäin vähän vaihtelua. 

Pitää posliinien kasvutavan hyvin eli tuottaa yleensä vain 4 kynttä. Kasvaa eteläisimmän Suomen oloissa jopa 60-grammaiseksi. Vaatii isot lisäyskynnet. Georgian Chrystal pysynee lähinnä vain harrastajien kasvatuksessa. Se ei ehkä ole sellainen posliinilajike, joka tuottaisi oloissamme suurimmat raapit. 

Georgian Chrystalin maku on voimakas ja polttava. Se pitänee paikkansa yhtenä kynsilaukkahifistelijöiden suosikkilajikkeena. Lajikkeen lähisukulainen on Georgian Fire, jota on luonnehdittu maailman tulisimmaksi kynsilaukaksi. Lopuksi voidaan vielä miettiä, miksi Georgian Chrystal on saavuttanut kulttimaineen? Jossakin on vain sitä jotain. Kauneus on katsojan silmässä ja polttavuus maistajan suussa.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Iso venäläinen

Early Purple

Tavallinen siperialainen marmoriini.